FR Jardin Plume

Aan het einde van een warme, droge augustusmaand in 2014 bezocht ik Le Jardin Plume. Een nog vrij jonge tuin, die door Sylvie en Patrick Quibel is aangelegd rond hun boerderij met boomgaard ten oosten van Rouen (Frankrijk). 

Grassen domineren deze tuin, vandaar de naam. In het voorjaar geven bollen kleur en in de zomer ‘natuurlijke’ vaste planten. De losse, ijle beplanting in de borders krijgt tegenspel door stevige hagen, die in de vorm van een drakenrug zijn gesnoeid. Dat zorgt voor een spannend spel tussen rust en beweging. In de vierkante vijver spiegelen zich de appelbomen. Ook een moestuin (‘potager’) ontbreekt niet.

Hét kenmerk van de tuin zijn de grote vierkante perken om de appelbomen. Dat deel van de tuin was niet op zijn mooist – ik kom dan ook zeker nog eens terug in een ander jaargetijde!

Bij de tuin is een kwekerij waar een groot deel van het tuinassortiment te koop is. Ik zag hier Melianthus major en Heuchera villosa ‘Autumn Bride’ voor het eerst toegepast en viel als een blok voor beide planten. Een exemplaar van elk ging dan ook mee in de auto terug naar Nederland.