Damaraland

Damaraland (2015). Ik verblijf in Damaraland Camp, een lodge van Wilderness Safaris in de Torra Conservancy. Het landschap is in één woord overweldigend! Ruig, leeg, verrassend. En ik zie hier onze eerste neushoorn van deze reis. Er zouden er nog vele volgen …

Heel bijzonder is de tocht naar de Huab-rivier, die in deze tijd van het jaar (het is zomer) zo goed als droog staat. Hier leeft een groep desert adapted elephants. Ik breng uren bij de dieren door en geniet vooral van baby Christmas, die over een paar dagen (inderdaad, met Kerst) 1 jaar wordt. En nu al een diva: let op haar verleidelijke, zwaar geloken blik in de camera!

Nog verder naar het noorden ging de reis, voorbij Purros, Kaokoland in. Hier verbleef ik in Okahirongo Elephant Lodge. Met gids Mané bezocht ik zijn Himba-dorp. Op een handvol mensen verlaten – door de extreme droogte zijn de bewoners met hun kuddes vertrokken, op zoek naar water en voedsel.

Met Mané maakte ik twee dagen lang tochten door dit extreme landschap achter de Skeleton Coast en richting de grens met Angola. De Hoarusib-rivier vormt een groen lint, de enige plek in de verre omtrek waar water te vinden is.