FR Château de Digeon

Op de grens van Picardië en Normandië, ten westen van Amiens, ligt de tuin van Lidwine en Bruno Goisque. Zo’n dertig jaar geleden begonnen zij te tuinieren rondom het Château de Digeon, een landhuis uit de tijd van het Tweede Keizerrijk (Napoleon III, 1852-1870) met daarbij een monumentale boerderij.

Château de Digeon, potager

Geen ‘blank canvas’, in de tuin stonden al enkele eeuwenoude bomen. In de loop van de jaren hebben zij zich helemaal uitgeleefd: de collectie bomen is uitgebreid en er is een rozentuin aangelegd achter de boerderij.

In de zomer van 2014 bezochten wij Digeon, in de stromende regen. We waren die ochtend de enige twee bezoekers en wat werden we gastvrij ontvangen door Lidwine en Bruno! Ze stonden erop dat we gebruik maakten van hun regenjassen en paraplu’s. Terwijl zij in hun keuken pruimenjam kookten, dwaalden wij door hun tuin. De regen zorgde voor een bijzondere sfeer. 

De prachtige potager, met een fantastische en fantasierijke mix van groenten, kruiden, eenjarigen en dahlia’s,  vaste planten, struiken en bomen vonden wij echt geweldig. De kleur rood is veelvuldig en met élan gebruikt. Ook bontbladigen worden niet geschuwd en met smaak toegepast.

Na onze rondwandeling werden we om op te warmen met grote koppen café crème op de veranda gepoot, vanwaar we stilletjes genoten van de collectie prachtige, oude bomen.